Kilka propozycji z naszego menu

PRZYSTAWKA MIĘSNA LUB RYBNA
1. Grzanki z tapenadą z czarnych oliwek rukolą i szynką parmeńską, melonem i parmezanem
2. Mus z szyjek rakowych owinięty w szynce dojrzewającej podany z sorbetem ogórkowo koperkowym
3. Tatar z wędzonego pstrąga z koprem i ogórkiem podany na Carpaccio z buraka 

PRZYSTAWKA WEGETARIAŃSKA
Carpaccio z buraka z sałatami balsamico orzechami i serem pleśniowym

ZUPY
1. Rosół grzybowy z kawałkami podgrzybków i borowików, oliwą truflową i makaronem naleśnikowym lub pierożkiem won-ton z mięsnym nadzieniem
2. Dwukolorowy krem szpinakowo – szparagowy
3. Krem z selera gotowany na mleku kokosowym z chrupiącym szparagiem.
4. Krem pomidorowy z aromatem bazylii i szałwii podany z creme fraiche i grzankami 

DANIE GŁÓWNE
1. Długo duszone policzki wołowe podane z duetem sosów demi glace i chrzanowym, ziemniaki po parysku, młode grillowane warzywa, buraczki glazurowane
2. Filet z indyka nadziewany świeżym szpinakiem i suszonym pomidorem, owinięty szynką parmeńską, podany z sosem z pleśniowego sera, koperkowym puree i mieszanką sałat z sosem vinegrette lub maślaną kapustą.
3. Polędwiczka wieprzowa faszerowana szpinakiem i kurkami w jasnym sosie winnym z szyjkami rakowymi, podane z młodymi ziemniakami z wody i tobołkiem zielonych szparagów
4. Filet z łososia marynowany w soli wędzarniczej podany z sosem cytrusowym ze szparagami i ryżem basmati z płatkami chabrów.
5. Smażony na maśle sandacz z sosem winnym – tymiankowym, podany z puree ziemniaczano – selerowym i smażonymi kurkami ze świeżym szpinakiem.

DANIE  GŁÓWNE WEGETARIAŃSKIE

1. Kremowe risotto z młodym szpinakiem, świeżą kurką, zielonym szparagiem, podane z balsamicznymi pomidorkami
2. Gnocchi w sosie pomidorowym z rucolą i dużą ilością parmezanu
3. Caponata z warzyw czyli sycylijskie danie z bakłażana i pomidorów z dodatkiem selera naciowego, oliwek i kaparów. 

DESER

1. Waniliowy sernik gotowany w niskiej temperaturze z karmelizowanym rabarbarem, malionowym coulis i miętowym shotem
2. Trzy elementowy deser : Sorbet bazylikowo – cytrynowy, sernik pieczony w niskiej temperaturze, mus czekoladowy z chili i orzechowym krokantem, w towarzystwie miętowego makaronu i owocowego balonika.
3. Lody smażone w sosie wiśniowo - imbirowym w asyście malin i mięty 

BUFET ZIMNYCH ZAKĄSEK
1. Roladka z polędwiczki wieprzowej z grzybami
2. Płatki indyka z sosem vitello tonato na bazie tuńczyka i kaparów
3. Wędzony łosoś marynowany w koprze i musztardzie francuskiej
4. Karczek pieczony w pomidorach włoskich
5. Rolada z kaczki na słodko
6. Pasztet  z kaczki z grzybami leśnymi
7. Filet z łososia marynowany w cytrusach
8. Sałatka tabuleh na bazie kuskusu z wędzonym półgęskiem

Przykładowe menu

Propozycja 1)
Zupy:
Krem z białych warzyw z pepperoncino
Wyraziste Consome z warzywami julienne
Krem warzywny z pesto z rukoli 

Dodatki mięsne:
Rolada z fileta z warzywami w sosie pomidorowym
Cordon blue
Schab w sosie myśliwskim
Ragout wieprzowe w leśnych ziołach
Udko faszerowane farszem paprykowym lub miesnym lub pieczarkowym
Tilapia w sosie koperkowym 

Dodatki skrobiowe:
Puree
Puree z selerem
Ziemniaki opiekane
Ryż po turecku 

Dodatki warzywne:
zasmażana słodka kapusta
Sałatka vinegrette
Sałatka colesław
Surówka z czerwonej kapusty
Surówka z marchwi     

Propozycja 2) 
Zupy:
Krew z pieczonych pomidorów z fetą i rucola
Krem z białych warzyw z pepperoncino
Wyraziste Consome z warzywami julienne
Krem warzywny z pesto z rukoli

Dodatki mięsne:
Kieszonka z fileta faszerowana szpinakiem i pomidorami w sosie ziołowym
Rolada z fileta z warzywami w sosie pomidorowym
Rolada z fileta ze szpinakiem i fetą w sosie ziołowym
Cordon blue
Schab w sosie myśliwskim
Ragout wieprzowe w leśnych ziołach
Udko faszerowane farszem paprykowym lub miesnym lub pieczarkowym
Tilapia w sosie koperkowym 

Dodatki skrobiowe:
Puree
Puree z selerem
Ziemniaki opiekane
Ryż po turecku
Ryż orientalny
Farfale z pesto Dodatki warzywne:
zasmażana słodka kapusta
Sałatka vinegrette
Sałatka colesław
Surówka z czerwonej kapusty
Surówka z marchwi
Zasmażane balsamiczne buraczki

Propozycja menu na imprezę plenerową

Stół polskich specjałów:

Wędzona szynka z kością
Kaszanka
Biała kiełbasa
Boczek pieczony
Kiełbasa wiejska
Smalec
Ogórki kiszone z beczki dębowej

Dania z grilla:

Halibut marynowany w ziołach
Filety z pstrąga w warzywach
Dorsz w ziołach
Łosoś pod pierzynką masła w asyście kopru
Krewetki Black Tiger z masłem ziołowo - czosnkowym

Szaszłyki drobiowe z papryką
Karczek w ziołach
Szaszłyki wieprzowe
Golonka po bawarsku
Pałki z kurczaka w miodowej zalewie
Skrzydełka z grilla w sosie tymiankowo - miodowym
Kiełbasa z grilla
Kaszanka z grilla
Pierś w ziołach z jogurtem
Schab z koścą
Żeberka barbecue
Burgery wołowe

Ziemniaki pieczone w folii z serkiem ziołowo-czosnkowym
Warzywa z grilla ( papryka, cukinia, bakłażan ) z dipem ziołowym, czosnkowym…
Oscypek grilowany
Grillowana kukurydza
Stek sojowy
Pieczarka z grilla
Szaszłyki warzywne
Burgery wegetariańskie

Dania z kociołków i z patelni:

Bigos staropolski
Gulasz z dzika z warzywami
Kwaśnica na wędzonej gęsinie
Żurek z chrzanem
Zupa krzepka ( gulaszowa )
Pierogi podpiekane z: kapustą i grzybami, mięsem, ruskie

Dodatki:

Sałatka grecka z serem feta 
Sałatka ziemniaczana 
Włoska sałatka z pomidorami mozzarellą 
Surówka colesław

Long Table Agencja Cateringowo-Artystyczna 

siedziba:
ul. Żeromskiego 49 lok 1u
90-624 Łódź

tel.: +48 501 494 787
tel.: +48 511 110 265
tel.: +48 608 401 730
 tel.: +48 42 688 46 59

office@long-table.com.pl