Grillowana ośmiornica marynowana w winie
Pierś z kurczaka marynowana w maślance i kolendrze
Stek z rostbefu w pieprzu
Karkówka z wieprzowiny jabłkowej z ziołami
Kaszanka zapiekana z cebulka i jabłkiem
kiełbasa śląska
Dorsz z koprem włoskim i cytryna
Tofu marynowane w curry
Sakiewki warzywne z feta
Pomidory z kozim zerem i bazylia
Pieczarki faszerowane kasza kuskus
Ziemniak pieczony
Przystawki:
Krwawa Marry z krewetkami koktajlowymi
Gzik do pieczonych ziemniaków
Crostini z kozim serem i konfitura z cz. Cebuli
Gazpacho z tabasco i salsą pomidorowa
Sałatka szopska
Sałatka z arbuza i sera pleśniowego
Desery:
Galaretka proseco z owocami
Szaszłyk owocowy z sosem z granatu
Beza z malinami
Mus czekoladowy z borówkami
Lody: sorbety owocowe + wanilia
Jajko z wędzonym łososiem
Jajko garnirowane pastą pieczarkową
Jajko garnirowane pastą francuską
Ptyś z pastą jajeczno-tuńczykową
Roladka z wędzonym łososiem i serkiem mascarpone
Śledź w śmietanie
Śledź w czerwonej cebulce i przyprawie korzennej
Tatar ze śledza
Tatar wołowy z kaparami
Pstrąg po polsku z migdałami pieczony w całości
Tymbaliki drobiowe
Schab pieczony faszerowany bakaliami
Świąteczny pasztet domowy z borówką
Schab pieczony nadziewany śliwkami
Szynka pieczona w ziołach z musem chrzanowym
Sałatka brokułowa z jajkami i sosem czosnkowym
Sałatka jarzynowa
Sałatka pieczarkowa
Dania gorące:
Pieczona biała kiełbasa z sosem cumberland
Żur wielkanocny z tartym chrzanem i jajkiem
Pieczona biała kiełbasa z konfiturą z czerwonej cebuli
Szynka pieczona w sosie borowikowym
Kaczka pieczona z majerankiem i owocami
Desery:
Mazurek wielkanocny
Baba wielkanocna z rodzynkami
Babka piaskowa w polewie czekoladowej
Sernik , jabłecznik
Dania ciepłe:
Zupa grzybowa z łazankami
Barszcz czerwony z uszkami
Pierogi z kapustą i grzybami ręcznie lepione
Krokiety z kapustą i grzybami
Uszka wigilijne z kapustą i grzybami
Dzwonki karpia smażone na maśle w asyście cytryny
Dzwonki łososia smażone na maśle w asyście świeżego kopru i cytryny
Pstrąg pieczony w asyście palonych migdałów
Filet z łososia pieczony z pesto bazyliowym
Grzyby smażone w cieście naleśnikowym
Kapusta z grochem
Kapusta z grzybami
Zakąski zimne:
Śledzie na trzy sposoby przyrządzane
Deska serów z winogronem, orzechami i bakaliami
Ryba po grecku
Karp po żydowsku w galarecie
Pstrąg faszerowany pieczarkami
Roladki z łososia wędzonego w asyście świeżego kopru
Terina rybna
Rolada z sandacza
Sałatka jarzynowa
Sałatka pieczarkowa
Sałatka tuńczykowa z ananasem
Sałatka wielobarwna ze śledziem
Na słodko:
Sernik krakowski
Jabłecznik
Makowiec
Rolada makowa
Piernik z bakaliami
Makiełki
Tort bezowy z bakaliami i serkiem mascarpone
PRZYSTAWKA MIĘSNA LUB RYBNA
1. Grzanki z tapenadą z czarnych oliwek rukolą i szynką parmeńską, melonem i parmezanem
2. Mus z szyjek rakowych owinięty w szynce dojrzewającej podany z sorbetem ogórkowo koperkowym
3. Tatar z wędzonego pstrąga z koprem i ogórkiem podany na Carpaccio z buraka
PRZYSTAWKA WEGETARIAŃSKA
Carpaccio z buraka z sałatami balsamico orzechami i serem pleśniowym
ZUPY
1. Rosół grzybowy z kawałkami podgrzybków i borowików, oliwą truflową i makaronem naleśnikowym lub pierożkiem won-ton z mięsnym nadzieniem
2. Dwukolorowy krem szpinakowo – szparagowy
3. Krem z selera gotowany na mleku kokosowym z chrupiącym szparagiem.
4. Krem pomidorowy z aromatem bazylii i szałwii podany z creme fraiche i grzankami
DANIE GŁÓWNE
1. Długo duszone policzki wołowe podane z duetem sosów demi glace i chrzanowym, ziemniaki po parysku, młode grillowane warzywa, buraczki glazurowane
2. Filet z indyka nadziewany świeżym szpinakiem i suszonym pomidorem, owinięty szynką parmeńską, podany z sosem z pleśniowego sera, koperkowym puree i mieszanką sałat z sosem vinegrette lub maślaną kapustą.
3. Polędwiczka wieprzowa faszerowana szpinakiem i kurkami w jasnym sosie winnym z szyjkami rakowymi, podane z młodymi ziemniakami z wody i tobołkiem zielonych szparagów
4. Filet z łososia marynowany w soli wędzarniczej podany z sosem cytrusowym ze szparagami i ryżem basmati z płatkami chabrów.
5. Smażony na maśle sandacz z sosem winnym – tymiankowym, podany z puree ziemniaczano – selerowym i smażonymi kurkami ze świeżym szpinakiem.
DANIE GŁÓWNE WEGETARIAŃSKIE
1. Kremowe risotto z młodym szpinakiem, świeżą kurką, zielonym szparagiem, podane z balsamicznymi pomidorkami
2. Gnocchi w sosie pomidorowym z rucolą i dużą ilością parmezanu
3. Caponata z warzyw czyli sycylijskie danie z bakłażana i pomidorów z dodatkiem selera naciowego, oliwek i kaparów.
DESER
1. Waniliowy sernik gotowany w niskiej temperaturze z karmelizowanym rabarbarem, malionowym coulis i miętowym shotem
2. Trzy elementowy deser : Sorbet bazylikowo – cytrynowy, sernik pieczony w niskiej temperaturze, mus czekoladowy z chili i orzechowym krokantem, w towarzystwie miętowego makaronu i owocowego balonika.
3. Lody smażone w sosie wiśniowo - imbirowym w asyście malin i mięty
BUFET ZIMNYCH ZAKĄSEK
1. Roladka z polędwiczki wieprzowej z grzybami
2. Płatki indyka z sosem vitello tonato na bazie tuńczyka i kaparów
3. Wędzony łosoś marynowany w koprze i musztardzie francuskiej
4. Karczek pieczony w pomidorach włoskich
5. Rolada z kaczki na słodko
6. Pasztet z kaczki z grzybami leśnymi
7. Filet z łososia marynowany w cytrusach
8. Sałatka tabuleh na bazie kuskusu z wędzonym półgęskiem
Stół polskich specjałów:
Szynka
podkomorzy z kością
Kaszanka
Biała
kiełbasa
Rolada z prosiaka
Kiełbasa
wiejska
Smalec
babuni
Sałatka
ziemniaczana
Ogórki
kiszone z beczki dębowej
sosy:
ziołowy, czosnkowy
chrzan,
ćwikła,
marynaty
pieczywo
przaśne, pieczywo z boru
Dania z grilla:
Halibut
marynowany w ziołach
Filety
z pstrąga w warzywach
Łosoś
pod pierzynką masła w asyście kopru
Dorsz
w ziołach
Krewetki
Black Tiger z masłem ziołowo-czosnkowym
Szaszłyki
drobiowe z papryką
Karczek
w ziołach
Golonka
po bawarsku
Pałki
z kurczaka w miodowej zalewie
Szaszłyki
wieprzowe
Skrzydełka
z grilla w sosie tymiankowo - miodowym
Kiełbasa
z grilla
Kaszanka
z grilla
Pierś
w ziołach z jogurtem
Żeberka
barbecue
Schab
z kością
Burgery
wołowe
Dania z grilla wegetariańskie:
Ziemniaki pieczone w foli z serkiem
czosnkowo-ziołowym
Warzywa
z grilla ( papryka, cukinia, bakłażan ) z dipem ziołowym, czosnkowym…
Oscypek
grillowany
Grillowana
kukurydza
Stek
sojowy
Pieczarka
z grilla
Szaszłyki
warzywne
Burgery
wegetariańskie
Dania z kociołków i z patelni:
Bigos
staropolski
Kwaśnica
na wędzonej gęsinie
Żurek
z chrzanem
Gulasz
z dzika z warzywami
Zupa
krzepka ( gulaszowa )
Pierogi
podpiekane z: kapustą i grzybami, mięsem, ruskie
Dodatkowo proponujemy:
Prosie
pieczone z kaszą i podrobami lub faszerowane mięsem
Świnia wędzona obłożona ziemniakami opiekanymi i
kapustą zasmażaną
Indyk
pieczony w otoczeniu jabłek i borówek
Udziec
z szynki pieczony w sosie bazylikowym
Karp
wędzony w całości na sposób drwali
Propozycja 1)
Zupy:
Krem z białych warzyw z pepperoncino
Wyraziste Consome z warzywami julienne
Krem warzywny z pesto z rukoli
Dodatki mięsne:
Rolada z fileta z warzywami w sosie pomidorowym
Cordon blue
Schab w sosie myśliwskim
Ragout wieprzowe w leśnych ziołach
Udko faszerowane farszem paprykowym lub miesnym lub pieczarkowym
Tilapia w sosie koperkowym
Dodatki skrobiowe:
Puree
Puree z selerem
Ziemniaki opiekane
Ryż po turecku
Dodatki warzywne:
zasmażana słodka kapusta
Sałatka vinegrette
Sałatka colesław
Surówka z czerwonej kapusty
Surówka z marchwi
Propozycja 2)
Zupy:
Krew z pieczonych pomidorów z fetą i rucola
Krem z białych warzyw z pepperoncino
Wyraziste Consome z warzywami julienne
Krem warzywny z pesto z rukoli
Dodatki mięsne:
Kieszonka z fileta faszerowana szpinakiem i pomidorami w sosie ziołowym
Rolada z fileta z warzywami w sosie pomidorowym
Rolada z fileta ze szpinakiem i fetą w sosie ziołowym
Cordon blue
Schab w sosie myśliwskim
Ragout wieprzowe w leśnych ziołach
Udko faszerowane farszem paprykowym lub miesnym lub pieczarkowym
Tilapia w sosie koperkowym
Dodatki skrobiowe:
Puree
Puree z selerem
Ziemniaki opiekane
Ryż po turecku
Ryż orientalny
Farfale z pesto Dodatki warzywne:
zasmażana słodka kapusta
Sałatka vinegrette
Sałatka colesław
Surówka z czerwonej kapusty
Surówka z marchwi
Zasmażane balsamiczne buraczki
siedziba:
ul. Żeromskiego 49 lok 1u
90-624 Łódź
tel.: +48 501 494 787
tel.: +48 511 110 265
tel.: +48 608 401 730
tel.: +48 42 688 46 59
created with
Website Builder Software .